onsdag 8 juli 2020

Nybeställning av te till kombucha

Då packar vi upp nytt te. Eftersom jag odlar startpack i en mindre mängd till försäljning, så går det åt lite te. När jag väl köper nytt brukar jag köpa 1-1,5 kilo. Och jag handlar alltid från Sveriges enda helt ekologiska tebutik. www.pekoe.se
Det viktiga när man ska brygga kombucha, det är att man köper te av god kvalitet. Teet är inte till för oss människor utan det ska bli föda för kombuchakulturens många olika små mikrober. Så det gäller att ge dom bästa möjliga näring för att dom ska må bra och överleva, och i sin tur kunna producera den allra bästa och nyttigaste kombuchan till oss människor. 😊

Den lilla gårdsbutiken pekoe i mellansveriges lantsbygd uppfyller alla mina krav. Eftersom jag bor i Lappland så är det nödvändight att dom levererar med postorder, nu i coronatider har dom också ett leveransalternativ där man får teet direkt hem till brevlådan.

Men ännu viktigare är att dom har riktigt bra kvalitet på sina teer, från tegårdar som inte bara är ekologiska utan som varit ekologiska under lång tid och som verkligen har ett genunint ekologiskt "tänk". Och dom samarbetar dessutom med just såna teplantager som ser till att ta extra stort ansvar för arbetarna. Som involverar sig i lokal samhällsuppbyggnad, som stödjer utbildning för teplockerskornas barn, som ser till att det finns vatten och sjukvård i lokalsamhället.

För mig är det viktigt, ska jag dricka kombucha på deras te, så vill jag göra allt jag kan för att de ska få ha ett bra liv, de som producerar teerna. 💗

Den här gången blev det två gamla favoriter i paketet: Rwanda Rukeri har jag nog bryggt på mest av alla tesorter. Och teet från Vietnam har också hängt med i många år här på Forsnäs Hemman.

Tidigare inlägg om teer till vår kombucha:
https://www.egenkombucha.se/2018/04/nytt-te-assam.html
https://www.egenkombucha.se/2018/10/uppackning-av-nytt-te.html
https://www.egenkombucha.se/2019/03/vilket-harligt-vietnam-te.html


------------------------


Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.


Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.