tisdag 30 oktober 2018

Uppackning av nytt te!

Det var dags att beställa nytt te och som alltid vänder vi oss till www.pekoe.se. Den tebutik som vi har mest förtroende för. Otroligt kunniga och inte minst petiga. Dom undersöker allt, och det dom har att erbjuda är det allra, allra bästa.
Det är tyvärr väldigt svårt att hitta bra äkta te i butiker, inte ens särskilda tebutiker med rader av plåtburkar brukar ha särskilt bra kvalitet på teet som de säljer. Så om du vill förbereda dig med att köpa riktigt bra te så kan du titta in hos vår favoritbutik, som alltså är ett litet och mycket kunnigt familjeföretag på landsbygden i mellansverige.
Dom är otroligt duktiga och har enbart bra ekologiska teer av hög kvalitet och socialt ansvarstagande över te-arbetarna. Förutom 2 teer så kan du beställa vad helst du vill från den här sidan:
Men undvik Earl Grey, smaksatt med bergamottolja och Lapsang Souchong som är rökt och kanske inte heller perfekt till kombucha.
Det är viktigt att man använder rent te, inte smaksatta teer och inga andra örter än just tebusken (Camelia Sinensis). Det behöver också vara ekologiskt och helst lösvikt, alltså inte tepåsar.

Den här gången beställde vi tre sorter, bland annat den gamla godingen Vietnam Tippy OP, som har varit en favorit för oss i många år. 

---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.