Om oss- vilka är vi på Forsnäs Hemman

Forsnäs Hemman är ett gammalt nybyggarhemman i Lappland. Vi är en tregenerationers-familj som lever nära naturen och jobbar med att göra vår egen mat och att kunna ha en högre grad av självförsörjning.
Vi bygger upp en gård som baseras på en modern livsstil & en hög grad av självförsörjning. Med respekt för djur, natur och människor. Vi odlar och håller djur av gammaldags raser som passar för självförsörjning. Vi har Lappgetter, Ölandshöns, Blekingeankor, Ölandsgäss, Gotlandskaniner och ibland Linderödgrisar över sommaren. Alla djur håller vi inom genbankernas bevarandeinsats.
Familjen, utom Hustomten, morfar som tog kortet.
Att vi började brygga kombucha har att göra med Husmors (AJ) autoimmuna sjukdom (Myalgisk Encefalomyelit, eller ME), med en svår magsjukdom som ofta hör ihop, som kallas IBS. Hela paketet är en immunförsvars-sänkande sjukdomsbild som sänker medellivslängden med nästan 20 år. Man kan alltså förvänta sig att man dör vid ca 65 år om man lider av ME. Då gäller det att tänka på hur man lever och äter, för att må så bra som möjligt trots sjukdomen.

Vi skippade "karriärs-stressen" och flyttade ut i den extrema glesbygden för att kunna leva nära naturen och grundat i vår verkliga mänsklighet. Det lyckades väldigt bra! 💗
Här finns en artikel från tidningen land hösten 2016 som berättar om vårt liv och våra livsval:
https://www.land.se/landkoll/lamnade-akademikerlivet-njuter-av-att-driva-sjalvhushall-i-lappland/
Husmor med sin älskade teburk. 
Hur gick det då med Kombuchan? Jomen bra! (som vi skulle uttrycka det i Lappland 😀)
Jag (Husmor) blir nog aldrig helt frisk men jag mår mycket, mycket bättre i min ME.

Nu är det väl svårt att säga precis vad som gjort mig bättre, men mest troligt en kombination av mer avstressat liv och att öka andelen levande organismer och antioxidanter i födan, kombucha & surkål, mer egenodlade och vilda grönsaker, frukt & bär och Kvanne. Superörten som våra samiska vänner tipsade om.

Vi odlar upp startpacket av kombucha för att kunna sprida den här lättbryggda och nyttiga drycken till alla som vill. När man köper ett startpack från oss så köper man inte bara kulturen/startvätskan och beskrivningen, utan det viktigaste är att vi alltid hjälper till med råd och stöd om det behövs. Vi ger oss inte förrns alla känner sig trygga med att brygga egen kombucha. Det är så enkelt att brygga, även om det kan behövas lite stöd i början, och egen kombucha är mycket nyttigare och godare än köpt.---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!
Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.