söndag 1 november 2020

Fantastisk fläderkombucha

Jag passar på att sätta säsongens första flaska fläderkombucha, med torkade fläderblommor. Det är en av de smaksättningar jag gillar mest. Inte minst för att det är ett utmärkt substitut istället för "bubbel", som champagne.

Vår familj dricker mest kombuchan direkt från första bryggningen och väldigt sur, för att det är nyttigast så. Men ibland så använder vi smaksatt, lite sötare och bubblig kombucha, inte minst som "alkohol-substitut" vid festligheter. Och fläderkombucha-champagnen har blivit en riktig klassiker. 

Här ett tidigare inlägg som beskriver hur man gör: https://www.egenkombucha.se/2016/12/kombucha-champagne.html

Här ett nyårsinlägg med ett äkta champagneglas med "oäkta" nyttigt bubbel i.

 https://www.egenkombucha.se/2016/12/gott-nytt-kombucha-ar.html

------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.


Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.