Jag passar på att sätta säsongens första flaska fläderkombucha, med torkade fläderblommor. Det är en av de smaksättningar jag gillar mest. Inte minst för att det är ett utmärkt substitut istället för "bubbel", som champagne.
Vår familj dricker mest kombuchan direkt från första bryggningen och väldigt sur, för att det är nyttigast så. Men ibland så använder vi smaksatt, lite sötare och bubblig kombucha, inte minst som "alkohol-substitut" vid festligheter. Och fläderkombucha-champagnen har blivit en riktig klassiker.
Här ett tidigare inlägg som beskriver hur man gör: https://www.egenkombucha.se/2016/12/kombucha-champagne.html
Här ett nyårsinlägg med ett äkta champagneglas med "oäkta" nyttigt bubbel i.
https://www.egenkombucha.se/2016/12/gott-nytt-kombucha-ar.html
------------------------
Vi har Startpack TILL SALU. Levereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.