onsdag 22 maj 2019

Teet tog slut!

Oj, jag höll på att bli helt utan te. Tur då att www.pekoe.se levererar så snabbt! Beställde på måndag, hade teet här på onsdag. Toppen! 😊
Jag beställde tillräckligt för att det ska räcka under sommaren. Och tre fina favoritsorter. Assam Hathikuli, Keemun Mao Feng och Nepal Guranse. Mats och Ylva på Pekoe har många andra teer som också ger fantastiskt bra kombucha, och jag brukar ofta beställa lite olika varje gång. 👍

Jag handlar av pekoe för att dom är Sveriges enda helt ekologiska tebutik. Det är värt att stötta!
Men också för att dom till och med går ett steg längre. Tegårdarna har ofta långtgående sociala och jämställdhetsskapande projekt kopplade till sin teodlings-verksamhet. Just den här gången lade jag särskilt märke till den här texten, om tegården som levererar mitt Nepal Guranse.

"Tegården har formulerat en vision: Att skapa en hållbar, ekologisk miljö i Nepals berg. Att skapa sysselsättning för människorna som bor i regionen, särskilt kvinnorna.
Man stödjer den lokala skolan genom att bekosta två av lärarnas löner och har bidragit till bygget av ett äldreboende. Gården utbildar också bönder i ekologisk odling, så att de kan starta egna små teodlingar, som man sedan köper in från."
Så fantastiskt! Äkta engagemang, i teböndernas egna verklighet! 💗

---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 


Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.