onsdag 17 maj 2017

Tallbarrs kombucha

I södra delarna av landet så har det hunnit växa upp både det ena och det andra ur backen. Härliga smakrika växter och blommor som man kan smaksätt kombucha med. Lite tips finns i länkarna längst ner. Hos oss i Lappland är det fortfarande snö på marken bitvis, så vi provar en smaksättning som finns att tillgå året runt. Tallkvistar!
Det är så enkelt som att bara att klippa av några kvistar i topparna av tallar. Funkar med både stora och små tallar. Men observera att det inte ingår i allemansrätten att klippa kvistar av levande träd. Fast det går ju bra att fråga en markägare om man inte har nån tallplanta själv.
Nu nån vecka senare kan jag konstatera att det är en väldigt god smak! Känns kanske lite extra, äkta Norrländsk. Men nästa gång jag provar så ska jag lägga till några skivor ingefära. Lite mindre norrländskt, men jag tror att det kan göra det hela ännu godare!

Tips på vårlig smaksättning från det vilda:
Maskrosor: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/07/veckans-smak-maskroskombucha.html
Nässlor: http://egenkombucha.blogspot.se/2016/06/forsommar-kombucha-med-smak-av-nasslor_5.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.