måndag 15 maj 2017

Ett lätt sätt att brygga kombucha

Det är väldigt populärt att skaffa sig en stor glasburk, med tappkran för att brygga kombucha. Och det tycker vi också är en riktigt bra idé. Det finns inget enklare sätt att brygga på ett lättsamt sätt hemma.
Här är en bildserie som visar hur enkelt det är att haka loss glaslocket som burkarna brukar ha. Man ska istället lägga över en tygbit och fästa med en gummisnodd. Kom ihåg att använda en rejäl och tätvävd bit tyg, som en kökshandduk eller lakansväv. Inget tunt och genomskinligt, då kommer det in både fruktflugor och mögelsporer i onödan. Här på bilden visar vi vår favorit, en microfibertrasa. En trasa kan man klippa i fyra lika stora bitar och täcka fyra burkar med.

Här är en länk till vår sida om att Brygga Lättsamt i stor burk med tappkran.


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 


Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.