måndag 26 september 2016

Yes! Jäst i kombuchan!

Dom flesta frågor vi får, om allt är normalt, handlar om jäst. Och JA! Jäst är normalt och önskvärt. Det ska bildas jäst i en hälsosam kombuchabryggning.
Jäst kan bilda mörka slemmiga fläckar som syns på undersidan av ytkulturen ("svampen"). Men den kan också bilda strängar som hänger ner från ytkulturen, eller små "snöflingor" eller korn som flyter omkring fritt i vätskan. Och som på den här bilden kan den ibland (fast sällan) också bilda gracila slöjor som dansar runt.
Nästan vackert!
Så småningom kommer jästen också ha gjort sitt och lägger sig då i ett brunt lager på botten av burken. Allt detta är alltså helt normala saker man kan se i sin kombucha.

Att se till att en del av jästen får följa med till andra bryggningen är dessutom ett av våra bästa tips för att få till en riktigt bubblig kombucha! Titta på vår sida "Inge Bubbel?".

---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 


Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.