måndag 19 september 2016

Humle-kombucha

Så här mitt på hösten finns det fortfarande en hel del i natur och trädgård att använda som smaksättning i kombuchan. Vi passade på att prova Humle för första gången.
Humlekottarna luktar kryddigt gott nu när dom är mogna och vi plockade en ranka med ca 10st små kottar till en flaska på 75cl.
Efter nån vecka då vi fyllde på nån tsk socker varannan dag (totalt tre gånger) så börjar bubblet komma.
Smaken? Superduper!

Här hittar man fler inlägg om att använda vilda växter och trädgårdsväxter i sin kombucha.
Kvanne och mynta: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/09/vilda-vaxter-i-kombucha.html
Rosenblad: http://egenkombucha.blogspot.se/2016/07/sommarens-hojdpunkt-rosenkombucha.html
Med svartvinbärsblad: http://egenkombucha.blogspot.se/2015/08/vacker-svartvinbars-kombucha.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.