måndag 11 juli 2016

Sommarens höjdpunkt Rosenkombucha

Nu blommar Vresrosorna. Dom finns nästan överallt, används ofta i offentliga planteringar är härdiga och lättskötta. Och dom ger en ljuvlig smak och färg åt kombuchan.
Rosenkombucha är min favoritsmak! Nr 1, helt förförisk! Så ut och plocka nu allihop!
En ljuvlig Vresros fylld med blomblad. Det finns också enkla Vresrosor med bara en ring rosenblad, dom går lika bra att plocka. Känn på doften, doftar den gott, då kommer kombuchan också bli god! 
Som alla örter och blommor är det bra att plocka rosenbladen på förmiddagen en torr och solig dag.
Bästa tiden att blocka rosenbladen är när blomman precis börjat blomma över. Då är blombladen som mest fyllda av arom. Och man får även njuta av blommans skönhet ett par dagar innan man "skördar". 
Man behöver inte vara så noga med hur mycket man tar, även bara några blomblad ger en fin rosa färg och en lätt rosenarom. Men man kan lika gärna ta i ordentligt och fylla halva flaskan med rosenblad och andra halvan med kombucha.
Dessutom lossnar blombladen väldigt lätt, så fruktämnet blir helt oskadat och man kommer alltså också få nypon på hösten. 
Ett par dagar på köksbänken och sen är det dags att provsmaka.
En handfull rosenblad, färdiga för att smaksätta en kombuchaflaska.
Och efter det är det bara ut och plocka mer rosenblad, för Vresrosorna ger nya blommor under lång tid framöver.

Här är en länk till förra årets blogginlägg om rosenkombucha:
http://egenkombucha.blogspot.se/2015/08/rosen-kombucha.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.