söndag 28 juni 2015

Veckans smak

Veckans smak är lingon-kombucha. Vi har använd både färska/frysta och även vattlingon. En gammal konserveringsmetod från nybyggartiden. Alla lingonvarianter fungerar utmärkt och det blir väldigt gott.  Man bara mosar nån dl lingon och häller ner med kombucha i en halvlitersflaska. Lingonsmaken går också väldigt bra ihop med ingefära, så ofta har vi i minst 4-5 tunna skivor färsk ingefära i varje flaska. Efter ett par dagar silar man av bär och ingefäraskivorna och sen kan man behöva låta det stå i en "andra bryggning" ytterligare några dagar. Snabböppna varje dag och lyssna efter pyset, så lär ni er när det är dags att dricka. Gärna kylt ett par timmar i denna ljuvliga sommarvärme. =)


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.