söndag 21 juni 2015

Sommarsmaker

Man kan använda all slags inspiration när man smaksätter sin Kombucha! Så här på sommaren går det bra att titta sig runt i trädgården. Det finns många olika recept på blomsmakande saft och måltidsdrycker som man kan få tips från. T.ex. syrensaft (Här en länk till Farbror Gröns recept) eller dricka på svartvinbärsblad.
En sommarfavorit hos oss är häggbloms-kombucha. Det skulle säkert smaka lika gott med fläderblommor, men eftersom vi bor i Lappland, så blir det häggblommor istället. Den lite vuxna bittermandelsmaken gifter sig mycket harmoniskt med kombuchans egen syra och resultatet blir försvinnande gott! 😋

Man kan smaksätta på lite olika sätt. Antingen trugar man helt enkelt ner blommorna i en flaska kombucha och låter den stå ett par dagar eller så brygger men "te" på blommorna och smaksätter med det. 👍

Lite tips:
- Plocka de blommor/blad du vill smaksätta med. På bilden ovan har vi plockat en handfull häggblommor och svartvinbärsblad. Låt gärna växterna ligga på en plan ljus yta, t.ex. en porslinstallrik eller ett lakan ett tag. Gärna i solen. På det sättet får att alla kryp får lite tid på sig att krypa ut. Och kvar har du rena fina blommor att smaksätta med.
- Sen kan du välja mellan att stoppa ner blommorna direkt i en flaska kombucha eller att göra ett te på växterna. Koka upp vatten och häll lite-lite vatten på blommorna/bladen. Bara så det täcker växterna precis. Vi vill inte späda ut kombuchan för mycket, bara tillföra smak! Låt teet dra i ett par timmar, gärna över natten.
- Sila bort blommor/blad och häll teet i en flaska som du sen fyller upp med kombucha. Nästan till toppen. Tillsatt ev 1-3 skivor färsk ingefära, som brukar ge bra med bubbel.
- Låt stå varmt och gärna soligt och genomgå den "andra bryggningen" under minst ett par dagar.
- Kom ihåg att snabböppna flaskan varje dag så den inte sprängs och lyssna efter "pyset". Då är den klar!

Lycka till med att sommar-smaksätta er kombucha och titta er omkring i naturen. Det finns massor av smaker och dofter att inspireras av den här årstiden!
Trevlig sommar! 💗---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 


Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.