lördag 22 oktober 2022

Kombucha - teer

Det var dags att köpa nytt te till min kombucha, och jag surfade in på samma lilla ekologiska tebutik som jag nu återvänt till under många år. Pekoe.
Med samma strålande service som vanligt hade jag teet i brevlådan 2 dagar senare. 


Den vanligaste frågan vi får, är vilket te man ska använda till sin kombucha? 
Svaret är enkelt; man ska använda ekologiskt svart te. Gifterna från besprutningen i konventionella teplantager stannar kvar i bladen. Och förutom att det är dåligt för oss människor att dricka, så är de gifterna dödliga för kombuchans mikrober. Tebuskarna besprutas med svampbekämpningsmedel och för att förhindra tillväxt av bakterier. 
Kombuchakulturens mikrober ÄR alltså just bakterier och jästsvampar. Så att använda icke-ekologiskt te, det är samma som en dödsdom för din kombuchabryggning.

I Sverige finns bara en enda helt ekologisk tebutik. Jag tycker det känns väldigt bra att beställa från dom. De är en liten familjebaserad affär i mellansveriges landsbygd. Otroligt kunniga på te och dom har en fantastisk service. Än så länge har jag inte hittat något bättre ställe att beställa te från. Och även den här sändningen, med två av mina favoritteer till kombucha, är av en makalös kvalitet och kom fram snabbt. 😊

Här är Pekoes särskilda kombucha-tesida: https://www.pekoe.se/eko/kombucha/


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.


Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!