lördag 15 maj 2021

Kombucha - sockret ska smälta!

Rör om i teet du brygger till kombuchan, så att sockret smälter. Det kan verka underligt att socker inte automatiskt smälter i varmt vatten, men så är det. Man behöver alltså röra om lite några gånger, för att alla sockerkristaller ska lösas upp och bli tillgängliga som mat till våra kombucha-mikrober.

Titta på den här bilden. Två glas med lika mycket vatten och lika mycket socker. I det vänstra glaset rörde jag om precis efter jag hällde i sockret, och igen några minuter senare. Allt socker är upplöst. I det högra glaset ligger mer än hälften av sockerkristallerna kvar på botten, dom har bildat en hård kaka. Skulle man använda vätskan i det glaset till kombucha, så skulle alltså stora delar av sockret inte vara tillgängligt för kombuchans mikrober.

Så kom ihåg att röra några gånger i teet ni brygger till er kombucha, så att sockret får chans att lösas upp ordentligt. 


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.


Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.