onsdag 1 augusti 2018

Beställa te till kombucha.

Vi har snart slut på te och det är dags att beställa nytt. Som tidigare vänder jag mig till det lilla familjeföretaget Pekoe.se. Två äkta te-entusiaster och kunniga människor som saknade bra ekologiskt te här i landet för ett antal år sedan. Då valde dom att själva söka reda på de bästa teerna. 😁
Mats och Ylva som har pekoe har lyckats lära mig en del om te under åren. Det som imponerat mig mest är deras strävan efter att hitta te av högsta kvalitet som dessutom kommer från teodlingar som är genuint engagerade i miljöarbete, i social utveckling för teplantagens anställda och i samhällsutveckling lokalt. 👍
Deras blogg har många spännande inlägg som handlar om de gårdar som teet kommer ifrån och jag blir ofta kvar i timmar och surfar runt och läser allt spännande från ställen så långt borta.

Idag bestämde jag mig för att köpa teet Rwanda Rukeri, en favorit för mig som jag också köpt tidigare och bryggt väldigt god kombucha på.
Så här står det i ett blogginlägg om den teodlingen.
"Ända från början hade dom ambitionen att inte bara göra bra te, utan också göra gott för lokalsamhället. Sorwathe har byggt skolor, läkarmottagning och driver program för läskunnighet. Företaget äger och sköter skog till bränsle."

Otroligt spännande! Jag ser fram mot mitt halvkilo ljuvliga te från Rwanda. 😊
Jag köpte också två andra sorter samtidigt, dom berättar jag mer om när det är dags för uppackning.

---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.