onsdag 24 januari 2018

Nyordet Kombucha.

Kring nyår publicerades förra årets "nyord". Det känns helt otroligt att få läsa att ett av de 25 mest använda och tidigare ganska okända orden i landet är just "kombucha". 😁
Vi har varje nyår sammanställt våra intryck av ett ökat intresse för kombucha de senaste 3-4 åren. Och nu ett så tydligt tecken på att kombucha blivit allmänt känt. Grattis till alla, för kombucha är makalöst på så många sätt. 💗 Det är mycket nyttigare än andra fermenterade livsmedel. Det är otroligt mycket enklare att göra själv än t.ex. yoghurt, surkål, kefir, surdeg eller kimchi. Det är lika lätt som att brygga te! Den enda skillnaden är att man häller i en startkultur och låter det stå i ca 10 dagar. Och dessutom är det nästan löjligt billigt att göra själv. Ett hekto te räcker till över 20 liter färdig kombucha. Jämför det med att köpa dyra flaskor på hälsobutiker.
Den kombucha som vi brygger själva är också vida överlägsen den köpta i både smak och kvalitet! 😋 Precis som det mesta som är "hemlagat".

Så nu hoppas vi på att kombucha fortfarande är på väg framåt och uppåt bland det Svenska folket. Men inte som begrepp längre, utan som självhushållning.
Att fler gör mer Egen Kombucha! 😊

Tidigare nyårshälsningar där vi önskat kombuchan en fantastisk framtid:
http://egenkombucha.blogspot.se/2015/12/gott-nytt-kombucha-ar.html
http://egenkombucha.blogspot.se/2016/12/gott-nytt-kombucha-ar.html
Och nu är den framtiden här! 👍


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.