tisdag 11 juli 2017

Kombucha- hur undvika explosion?

En liten 30sekunders film där vi visar hur man kan undvika katastrof vid högt tryck i flaskan. 
Om man använder en djup tallrik eller skål för att fånga upp det som pyser över och en plastpåse (om det är riktigt högt tryck) så behöver man varken vara rädd för att behöva städa taket i köket eller förlora en massa god kombucha. Det som hamnar i den djupa tallriken kan man absolut hälla i ett glas och dricka upp! Och OM korken skulle flyga iväg av trycket så stoppas den , och allt geggigt, effektivt av plastpåsen!
Ett tips som kanske särskilt passar nu i sommarvärmen då det kan gå väldigt snabbt för kombucha-bryggningen att bli klar. 
OBS! Använd alltid livsmedelsgodkända plastflaskor vid andra bryggningen av kombucha. Läs mer här: http://egenkombucha.blogspot.se/p/andra-bryggningen.html

Och så här gick det för oss (och taket i köket) när vi råkade ut för en kombuchaflaska som tyvärr råkat brygga för länge och fått alldeles för högt tryck. http://egenkombucha.blogspot.se/2015/10/kombucha-combustion.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.