tisdag 30 maj 2017

Vårens godaste kombucha, på maskrosor!

Nu har maskrosorna börjat blomma, till och med här hos oss i Lappland! Det kanske inte alla ser fram mot men det är en av årets stora höjdpunkter för oss. Maskros-kombucha är en av våra stora favoriter!
Man får räkna med lite extra jobb när man ska smaksätt med maskrosor. Det är nämligen bara det gula luddet som ska användas, så man får sitta och rensa ett bra tag bara för en flaska god färdig maskroskombucha. Dessutom är just den här kombuchan extra god om man verkligen tar i mycket smaksättning. Vi använder ca 40 blommor till en 750ml flaska.
Färgen på den färdiga kombuchan blir verkligen gyllene och smaken fantastiskt fyllig och rund! Som så ofta är det inte helt fel att också lägga i ett par skivor ingefära för att komplettera maskrosornas blommiga smak!
Här är ett tidigare blogginlägg om att smaksätta kombucha med maskrosblommor:
http://egenkombucha.blogspot.se/2015/07/veckans-smak-maskroskombucha.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.