tisdag 21 februari 2017

Smaksätt kombucha med juice

Nu gör vi något ovanligt för oss, vi smaksätter några kombuchaflaskor med ekologisk fruktjuice från affären! Eftersom vi på Forsnäs Hemman försöker vara självförsörjande i hög grad så brukar vi oftast smaksätta kombuchan med sådant vi hittar i skog och mark eller i vår trädgård och i våra odlingar.
Men på senvinten kan det ibland svikta i skafferierna och då kan man göra så här för att få några härliga smaksättningar på sin kombucha. Också ett bra tips för stadsbor som kanske inte kan hitta så mycket smaksättning i sin egen närhet.
Kom ihåg att köpa ekologisk juice. Bekämpningsmedel är inte kul att få i sig och kan också döda den levande kulturen i kombuchan. Vi använder mellan ½ till 1 dl smaksättning i varje halvlitersflaska.
Våra flaskor har en linje en bit upp från botten som visar just ½dl, vilket gör det lätt att fylla på smaksättning och sedan fylla upp med kombucha.


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.