tisdag 7 februari 2017

Rosmarin- kombucha

Full vinter och det finns inte mycekt färskt att smaksätta kombucha med i skog och trädgård. Istället har jag vänt mig till kryddhyllan och provade den här gången att mortla lite rosmarin, ca 1-2 tsk till en halvliter kombucha.
Jag lade också i lite ingefära, dels brukar det hjälpa till att skapa bubbel, men jag tänkte också att smakerna skulle gifta sig väl.
Och det gjorde dom verkligen. 😋 Jag är vanligen inte så förtjust i rosmarinsmaken, men det här var verkligen riktigt gott och man känner att både ingefäran och kombuchans egen syrlighet skapar en perfekt kombination just tillsammans.

Här är fler blogginlägg om när vi använt kryddhyllan för att smaksätta kombucha:
Kanel, Kryddpeppar och Chili: egenkombucha.blogspot.se/2016/12/fredagsbubbel-kombucha-med-chili.html
Julkryddor: egenkombucha.blogspot.se/2016/11/en-kryddig-kombucha-jul.html
Enbär: egenkombucha.blogspot.se/2016/02/mustigt-mysig-enbars-kombucha.html
Saffranskombucha: egenkombucha.blogspot.se/2015/12/lyxig-saffran-kombucha.html
Ingefära: egenkombucha.blogspot.se/2015/10/halsosam-host.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.