lördag 4 februari 2017

Sila smaksättningen i din kombucha

Det är spännande och kreativt att smaksätta kombucha. Man kan ta vad som helst som smakar gott och stoppa ner i en flaska kombucha.
Men hur länge ska smaksättningen ligga i flaskan och hur ska man sila bort den?
Det är en fråga som folk ofta ställer till oss. Tja, eftersom smaksättning är så individuell och dynamisk så är det verkligen svårt att svara på det.
Det lättaste rådet är: låt det ligga i flaskan tills dess du vill dricka, och sila av det direkt ner i glaset. Eller som vi gör här på bilden, direkt ner i tillbringaren. Just här har vi använt torkad rosmarin och ingefära.

Mer om smaksättning finns här: http://egenkombucha.blogspot.se/p/smaksattning.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.