söndag 8 januari 2017

Silverputs med kombucha

Kanske inte vad man först tänker på. Men trixet att pusta oxiderad metall med svag syra funkar såklart med kombucha också!
I veckan putsade jag ett par silverörhängen, utan att gnugga en enda sekund! Mycket lätt.
Metoden är att man lägger lite aluminiumfolie i botten av en skål, pudrar över lite bakpulver eller bikarbonat och häller på en svag syra så att det täcker. I mitt fall var syran såklart egentillverkad kombucha. J
Funkar finfint! Så lätt! OCH miljövänligt!!!


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.