söndag 5 juni 2016

Försommar! Kombucha med smak av nässlor!

Försommaren är en ljuvlig tid med mycket spännande i trädgården och i skogen som man kan använda som smaksättning i sin kombucha.
Tidigare har vi bland annat använt maskrosorhägg och syren. Alla smakerna blev väldigt goda. Denna gång provade jag med lite nässlor. Ungefär 5 färska nyplockade och sköljda stjälkar i en 75cl flaska och några dagar på köksbänken.
Det blev väldigt gott, inte alls som man skulle kunnat förvänta sig från nässlor utan en rund och lite brödig smak, Nässlorna verkade ta udden av syran i kombuchan som gav ett mildare intryck än vanligt.
Det blev också VÄLDIGT bubbligt.


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.