lördag 8 augusti 2015

Rosen-kombucha

Nu har vi korkat upp en ny smakfavorit! Ljuvlig kombucha som är smaksatt med rosenblad. Fantastiskt gott!
Och titta på färgen, vacker!

Tips för att lyckas:
- Plocka rosenbladen på morgonen/förmiddagen, gärna när det varit torrt åtminstone något dygn och när daggen avdunstat från bladen.
-Använd doftande rosor, många moderna rosensorter är helt doftlösa, dom kommer inte ge någon smak till din kombucha.
- En av de bästa sorterna att smaksätta med måste vara vresrosor (Rosa Rugosa). Dom är stora och vanligt förekommande och den mörkrosa blomman ger kombuchan fantastisk färg. Det är dom som syns på bilden.
- Det går lika bra med doftande vita rosor, vi har använd bland annat vita vresrosor och blomblad av Finlands vita ros. Man får samma ljuvliga smak, men kombuchan behåller sin ursprungliga färg.

Vi använde ungefär två dl rosenblad till en halv liters flaska kombucha. Man kan säkert använda mindre och ändå känna den mycket förförande smaken av kombucha och ros i harmonisk symfoni.


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.