söndag 9 april 2017

Bubblig kombucha

Vi har utvärderat bubblet hos alla flaskor med smaksättning vi gjorde förra veckan. Den flaska som fått absolut mest bubbel är hjortronsylten, sedan rosenbladen och lingondrickan. Efter det kvannen, och sist de flaskor som smaksattes med teblad och honung/chili. Men även dom hann få liiite bubbel på en veckas andra bryggning.
Bubbel i kombucha är trixigt. Den här gången blev alla 6 flaskor bubbliga. Men det är inte alltid man får till det. Och det beror inte alls bara på vilken smaksättning man använder. Ibland kan vi göra 5-6 flaskor av precis samma första bryggning och precis samma smaksättning och ändå är det 1-2 flaskor som inte alls vill bli bubbliga.
Här är vår sida med tips och trix för att fixa bubbligheten.
Inge bubbel?

Förra veckans inlägg med alla smaksättningar:
http://egenkombucha.blogspot.se/2017/03/sex-smaksattningar-pa-kombucha.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.