tisdag 29 november 2016

En kryddig kombucha-jul

Vi närmar oss jul och det kan vara läge att rensa kryddskåpet inför storhelgerna. Där kan man hitta mycket som passar att smaksätta kombucha med!
På bilden syns kryddnejlika, kryddpeppar och hela kardemummakapslar. Alla tre ger en härlig julsmak till kombuchan, ensamma eller i olika kombinationer. Också många andra klassiska kryddor fungerar väldigt bra att smaksätta med, så gör en djupdykning i kryddhyllan.
Krossa kryddorna och häll en tsk eller två i varje flaska. Låt stå ett 3-10 dagar och öppna och njut!

Kombuchan är väldigt bra på att laka ut smakämnen så därför kan man också använda kryddor som kanske blivit lite gamla för att baka eller laga mat med, en form av återanvändning!

Här är några tidigare blogginlägg om våra experiment med juliga kryddor och kombucha.
Förra årets variant: egenkombucha.blogspot.se/2015/11/julsmak-pa-kombuchan.html
Enbärskombucha: egenkombucha.blogspot.se/2016/02/mustigt-mysig-enbars-kombucha.html
Lyxig saffranskombucha: egenkombucha.blogspot.se/2015/12/lyxig-saffran-kombucha.html

---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.