fredag 13 juli 2018

Rosorna blommar, passa på!

Våra vresrosor börjar blomma här i Lappland. Och det innebär att det är dags för världens godaste kombucha! (Tycker jag).
Det allra bästa med att smaksätta med rosenblad är att man både kan "äta kakan och ha den kvar". Man väntar helt enkelt ut blomningen tills man ser att kronbladen börjar trilla av, sen plockar man dom och smaksätter med (eller torkar för att smaksätta under vintern).

Här har vi skrivit mer om hur vi gör:
http://egenkombucha.blogspot.com/2015/08/rosen-kombucha.html
Här ytterligare ett inlägg om vår absoluta favoritkombucha:
http://egenkombucha.blogspot.com/2016/07/sommarens-hojdpunkt-rosenkombucha.html
Och här om hur vi använder torkade rosenblad på vintern:
http://egenkombucha.blogspot.com/2017/11/smaksatt-kombuchan-med-sparad-sommarsol.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.