fredag 24 mars 2017

Smaksätt kombuchan med sylt

Här kommer ett supertips för smaksättning! Smaksätt med sylt och geléer! För oss, som gillar att smaksätta med egna växter, frukter och bär så är det ett trix som vi främst använder nu under vintern och våren, när naturen och vår skog inte har så mycket att bjuda på.
Det är så enkelt som att man häller i 1-2 tsk av någon sylt eller nån gelé i en halvlitersflaska. Sen brukar jag skaka allt så att det blir jämt fördelat och så fyller jag upp med kombucha ända upp. 
Sen är det egentligen klart att dricka, om man vill. Man behöver inte låta flaskorna stå för att suga ut smaken, som man gör med t.ex. färska bär och örter. Men jag låter oftast ändå flaskorna stå ett tag för att kolsyran ska kunna hinna bildas och ge fantastiskt god och bubblig kombucha.

Denna gång använde jag en rödvinbärs- och chiligelé. Det är lite av återvinning också för själva gelékoket blev misslyckat och gelén har sockrat sig. Men den har otroligt god smak och då passar det perfekt att smaksätta vår kombucha med det. Därför är just rödvinbär och chili en av våra "vardagssmaker".

Här är inlägget om hur flaskan blev: egenkombucha.blogspot.se/2017/04/kombucha-med-rodvinbar-och-chili.html

Tidigare har vi också skrivit om när vi smaksatte med en sylt av smaken "Lapplands-körsbär".
egenkombucha.blogspot.se/2017/03/laskande-formiddagsfika-med-kombucha.html

Mängder av tips på olika smaksättning finns på vår sida:
egenkombucha.blogspot.se/p/smaksattning.html---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.