tisdag 26 januari 2016

Rökt te kombucha- delikat vintersmak

Vi använder ibland rökt te (Lapsang Souchong) för att brygga kombucha. Den rökta smaken känns tydligt i den färdigfermenterade kombuchan och sån här "rökt kombucha" passar kanske extra bra mitt i vintern. Väldigt gott är det i alla fall!
Den här sejdeln är direkt tappad från första bryggningen, men innehåller ändå en hel del kolsyra, som man kan se på bubblorna i glaset.
Vi använder som alltid ekologiskt te. Vår Lapsang Souchong köper vi från pekoe.se.
Observera att man inte ska brygga vidare på en kombuchakultur som är bryggd på rökt te. Det här är alltså enbart en sats som vi brygger för att dricka upp all färdig kombucha och sedan kastar ytkulturen.


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.