söndag 7 februari 2016

Mustigt mysig Enbärs-kombucha

Idag fick vi prova en ny smaksättning. Efter ett strålande år för Lapplands enbärsbuskar fick vi ovanligt mycket fina enbär. En halv dl grovt mortlade enbär, i en flaska som rymmer ca 7,5 dl kombucha. Vi lät det stå och dra ganska länge, nån vecka. Man skulle faktiskt kunna ta ännu lite mer enbär, just enbärssmaken flyter ihop med kombuchan på ett underbart sätt och det blir nästan bara godare ju kraftigare enbärssmak man får.
Mycket gott!
Och en väldigt passande "vintrig" smak.

Jag har låtit enbären vara kvar i flaskan och silar av dom först när jag häller upp i glaset. Lättsamt.
Kolla skummet i flaskan. Supermycket bubblor.


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.