söndag 22 november 2015

Äppelsmak på två sätt

Nu har vi kunnat provsmaka två jättegoda flaskor kombucha. Båda hade smak av äpplen, men på två helt olika sätt!
Den rosa flaskan smaksatte vi med äppelskal som blivit över vid lite matlagning. Äppelsorten hade rosa skal och kombuchan fick en fantastiskt fin färg av det. Och en ljuvlig fruktig smak.
Den gröna kombuchan är lite speciell. Vi har en buske av en ros som heter äppelros. Namnet kommer av bladen doftar av äpple. Det är en ljuvlig upplevelse att gå förbi busken efter ett stilla sommarregn och få känna hur doften sprider sig i trädgården. På senhösten alldeles innan snön kom för ca två veckor sedan, såg jag att vår Äppelros fortfarande hade rätt mycket gröna, fräscha blad. Allt annat var brunt och nästan varenda löv hade fallit av, men äppelrosen stod fortfarande fräscht grön och fin. Och bladen doftade fortfarande ljuvligt av äpplen.

Sagt o gjort. Jag plockade en näve blad, grovhackade och stoppade ner i en flaska kombucha.
Nu i veckan när det var dags för provsmakning så måste jag säga att äppelrosen gav en otroligt god och komplex smak av äpplen. En verkligt positiv överraskning. Vid det här laget har vi 4 dm snö och äppelrosen har verkligen inte har några blad kvar. Men tills nästa år ska jag upprepa detta!

---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.