måndag 25 september 2017

Sommarens sista smaksättning

Det är ju inte sommar längre direkt. Men ännu har vi faktiskt blommande buskar som vi kan smaksätta vår kombucha med. Det är vresrosorna. Många rosensorter blommar om, hela hösten fram till första svåra frosten. Dom är remonterande, som man brukar säga. Vresrosorna är en av de sorterna.
Så ut och plocka blad och smaksätt med. Rosenkombucha är min favoritsmak. Nr 1 helt enkelt. Men smaken är som baken och man får prova för att veta vad man gillar och hur stark smaksättning man vill ha på sin kombucha. Rosa rosor ger i alla fall väldigt vacker färg på kombuchan.

För att veta om en viss rossort är lämplig att smaksätta din kombucha med så är det bara att sniffa på blomman. Doftar den gott så ger den också samma goda smak till din kombucha.

Här är ett par inlägg jag skrivit tidigare om rosenkombucha, min favoritsmak.
http://egenkombucha.blogspot.se/2015/08/rosen-kombucha.html
http://egenkombucha.blogspot.se/2016/07/sommarens-hojdpunkt-rosenkombucha.html

Och här vår sida om allt kul man kan smaksätta sin egen kombucha med:
http://egenkombucha.blogspot.se/p/smaksattning.html


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.