måndag 24 april 2017

Så funkar våra Kombucha start-pack

Det är alltid  lika roligt att höra av kunder som berättar om sina kombucha-erfarenheter. Här har vi fått en berättelse från Matilda.
"Jag fick för några veckor sedan ett dubbelt startkit kombucha från er.
Jag är helt frälst redan! Nu har jag en enlitersburk som brygger, en 1,3liters-burk som brygger, en liten flaska som efter-bubblar till sig och två små bebisar på tillväxt. :-) 
Vi måste hushålla så vi har en slurk färdig att dricka varje dag, måste skaffa större burkar! 
Jag älskar smaken! Känns som nån lyxig cider som man kan dricka till frukost. 
 Jag började med surdeg i vintras och kände sedan att jag nog var redo för en kombucha-odling. 
Det kom helt rätt! 
Tack för fina scobys.

Det finns många fler berättelser från våra kunder att läsa på vår Feedback-sida:
http://egenkombucha.blogspot.se/p/feed.html
Ett Dubbel-startpack från oss på Forsnäs Hemman innehåller två rejäla ytkulturer/ scobys (eller "svampar" som dom ibland lite felaktigt kallas), samt startvätska, alltså riktigt sur kombucha som är full av de levande micro-organismer som skapar kombucha av te. Startvätskan är också viktig för att sänka PHt på bryggningen, det skyddar från att få mögel. Vi förpackar i vakuumpåsar av allra högsta kvalitet och livsmedelssäkerhet. Dom är riktigt tjocka och har dubbla svetsfogar för att hålla utan risk under postgången.
Sedan lägger vi påsen i en brevkartong, som är 2,8cm bred. Därför levereras startpacket hela vägen direkt hem till din brevlåda. Inget bekymmer att hämta på något utlämningsställe alltså, och snabbt går det. Oftast får man sitt startpack på bara 1-2 dagar.
Slutligen skickar vi med en utförlig och lättfattad broschyr som beskriver hur man startar upp sin kombuchabryggning och ger många tips och trix för att lyckas.

Men jag tror att det som gör att så många återkommer och berättar för oss hur nöjda dom är, det är möjlighet att få personlig hjälp. Att köpa ett startpack av oss är inte bara att köpa startpacket, utan jag ser det som mitt ansvar att hjälpa till ända tills dess man känner sig trygg med att brygga sin egen kombucha!


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!


Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.