måndag 27 februari 2017

Kombucha på Lapsang Souchong- en rökig smak

Snöstorm i Lappland!
Och vi "firar" med att njuta av en sejdel rökig och god kombucha. Bryggd på Lapsang Souchong från pekoe.se.
Dom har just fått in en helt färsk leverans av ett otroligt gott rökt Lapsang-te.

Egentligen är inte Lapsangteer smaksatta. Istället är dom torkade genom att man röker tebladen över en eld av tallved. Och smaken av det rökta teet märks tydligt i den färdigbyggda kombuchan och ger en fantastiskt god smak. Gillar man rökta smaker så är kombucha på Lapsang Souchong toppen! 😀

Så här har det sett ut tidigare år:
http://egenkombucha.blogspot.se/2016/01/rokt-te-kombucha-delikat-vintersmak.html

Här köper vi vårt fina rökta te av bästa kvalitet:
https://www.pekoe.se/eko/ekologisktte/svart-te/lapsang-souchong/

OBS! Grunden för att hälsosam kombuchabryggning är alltid rent svart te. Man ska inte "brygga vidare" på en kultur som legat i NÅGOT annat än rent svart te. När det kommer till kombucha bryggt på Lapsang Souchong så kan det hända att rökpartiklarna från tebladen kan påverka/förstöra bakterierna och jäststammarna i din hälsosamma kombuchakultur.

Därför är vårt råd som alltid: man kan gott experimentera med andra saker än svart te; men se till att du har en backup som ÄR bryggd på rent svart te. Och som du kan ta ny startkultur ifrån.


---------------------------------------------
Vi har Startpack TILL SALULevereras på 1-2 dagar till hela Sverige. Start-packen innehåller kraftfull startvätska (som är det viktigaste) och ytkultur ("svamp") samt enkel & noggrann beskrivning.

OBS! Vi rekommenderar alltid ett Dubbelt Start-Paket med två ytkulturer och mer än dubbelt så mycket startvätska, för den allra bästa och snabbaste starten på sin egen kombucha-bryggning. 

Gå till vår webshop för att beställa ett Kombucha Startpack!Också OBS! Vi har en köldgräns på -10C från avsändning till mottagande. Under vinter-säsong (november-mars) är det alltså bra om du kan hämta in ditt startpack snart efter det levererats om du har fristående brevlåda.. Hör av dig till oss dom du behöver leverans under specifika tider eller hellre hämtar ut ditt paket från ett ombud, så att det får ligga varmt under tiden.